Sensualiteit bij 40 en 50 plus

Een rimpel betekent niet het einde van je sex-appeal………….

Je staat op uit bed en kijkt in de spiegel. Een slaperig hoofd kijkt je aan. Je ziet een rimpel hier en een grijze haar daar. Je kijkt naar beneden en knijpt afkeurend in de vetrolletjes in je zij. Je ziet je comfortabele slip en je heerlijk warme maar absoluut niet sexy slofjes. Terwijl je eens diep zucht, loopt je man langs. Hij knijpt je zacht in je bil en fluistert lief in je oor: ‘goedemorgen schoonheid’.

Jennifer Lopez, Halle Berry, Jennifer Aniston. Er zijn genoeg 40-plussers te noemen die alles behalve onaantrekkelijk en seksloos zijn. Ook Nederlandse namen zijn er genoeg. Katja Schuurman, Wendy van Dijk en Heleen van Rooyen zijn een paar voorbeelden. Het is verschrikkelijk jammer om te denken dat alleen jonge vrouwen sexy kunnen zijn. Seksualiteit is niet aan een leeftijd verbonden. Dit geldt natuurlijk ook voor mannen. Ook met een steeds kaler wordend hoofd of groeiende bierbuik kun je je sex-appeal behouden!

Ben je 40+ of 50+? Ook jij bent onweerstaanbaar! Hierbij geef ik je een aantal tips om je sensueel te (blijven) voelen en dit ook uit te stralen.

Zelfvertrouwen

Accepteer je lichaam, je vormen, je maat en wie je bent. Kijk naar je sterke punten en richt je niet op je negatieve kanten. Houd van jezelf en je zult het uitstralen.

Zorg goed voor jezelf

Besteed aandacht aan je lichaamsverzorging, je kleding en je make-up. Van een mooie jurk met bijpassende lippenstift ga je vanzelf wat rechterop lopen. En een nieuw kapsel brengt ook het beste in je naar boven.

Eet gezond

Van suiker, pizza’s en kant-en-klaar-maaltijden gaat niemand zich beter voelen. Probeer bewust te eten en zelf te koken. Je zult je er energieker door voelen, je vormen zullen zich verbeteren en je huid zal er van opknappen. Goed voor jezelf zorgen betekent ook dat je gezond eet!

Flirten

Laat je ogen spreken en lach! Flirten is sexy. Door zo nu en dan te knipogen en veel te glimlachen, voel je je direct een stuk vrolijker en aantrekkelijker. Een ander merkt dit ook.

Sport

Wanneer je sport of gewoon een flink stuk wandelt, maakt je lichaam endorfines aan. Deze hormoon zorgen ervoor dat je je gelukkiger voelt en ze voorkomen pijn. Door te sporten voel je je fitter en word je mentaal sterker.

Besteed aandacht aan je bewegingen

Onderzoek heeft laten zien dat mensen die een vrolijke manier van wandelen imiteren, zich ook vrolijker voelen. De manier waarop we bewegen is dus heel belangrijk. Gooi je schouders naar achteren en wieg met je heupen! Je zult je direct positiever en aantrekkelijker voelen.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het je op sensuele manier bewegen? Neem dan eens een kijkje bij de striptease cursus of de masterclass lapdance die ik aanbied. Ik help je er graag bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *